Powrót do Certyfikacja Halal

Ubojnia bydła

PROCES KONTROLI W UBOJNI BYDŁA

Rola kontrolera rytualnego jest najważniejsza i spełnia surowe wymagania.

Główne etapy kontroli są :

– weryfikacja kompletnego czyszczenia linii produkcyjnej (lokali, boksy, maszyny, narzędzia, itp.).

– kontrola jakości ostrzenia noży stosowane wyłącznie do uboju rytualnego

– upoważnienie do rozpoczęcia produkcji na wyłączną odpowiedzialność kontrolera ”Al-Haq-Halal” 

– stała kontrola jakości uboju rytualnego

– kontrolowanie proces rozbioru i przygotowania tusz

– osobna identyfikacja tusz i wnętrzności (płuca, serce, wątroba, …)

– sprawozdanie identyfikacji uboju rytualnego poświadczone przez ”Al-Haq-Halal”.

images (11)      images (12)unnamed (7)

image.png

Permalink do tego artykułu: http://briansoft.home.pl/autoinstalator/wordpress/?page_id=24&lang=pl