Strona główna

Znalezione obrazy dla zapytania bismillahi

( يَا أَيُّهَا النَّاسُ كُلُوا مِمَّا فِي الْأَرْضِ حَلَالًا طَيِّبًا وَلَا تَتَّبِعُوا خُطُوَاتِ الشَّيْطَانِ إِنَّهُ لَكُمْ عَدُوٌّ مُّبِينٌ )

( O ludzie! Jedzcie z tego, co jest na ziemi dozwolone i dobre, i nie chodźcie śladami szatana!
Zaprawdę, on jest dla was wrogiem jawnym! )    البقرة – al-Baqarah – Krowa (2/168)

( فَكُلُوا مِمَّا ذُكِرَ اسْمُ اللَّهِ عَلَيْهِ إِن كُنتُم بِآيَاتِهِ مُؤْمِنِينَ )

       ( Jedzcie z tego, nad czym wspomniano imię Boga, jeśli wierzycie w Jego znaki! )                                                                                                                          (6 -118) Trzody – al-An’Am – الأنعام

_______________________________________

„AL-HAQ-HALAL” współpracuje dobrze z firmami, które wdrożyły System Jakości Halal w swoich zakładach, spełniając surowe wymagania norm weterynaryjnych i sanitarnych. Firmy te przestrzegają zasad Halal i utrzymują pomieszczenia i sprzęt do uboju w nienaganną czystość:

  • Ubój jest wykonywany ręcznie naostrzonym nożem przez praktykującego muzułmanina.
  • Zwierzęta są uśmiercane żywe poprzez wdrażanie najlepszych technik ubojowych.
  • Rzezak rytualny musi wymawiać podczas uboju (Basmala) „Bismi-l-Allah czyli : w Imię Boga” , dodając „Ła Allaho Akbar czyli Bóg jest Wielki.   
  • Kontrolerzy ”AL-HAQ-HALAL’’ stale monitorują jakość uboju rytualnego i całkowite oczyszczenie linii produkcyjnej. Oni są obecni podczas cięcia i rozbioru oraz wcześniej sprawdzą stan higieny pracowników i opakowań.
  • Etykietowanie produktów halal jest ostatnią aktywnością w procesie certyfikacji. Kartony po końcowej kontroli są oznaczone etykietami a palety są uszczelnione taśmą.

‘’AL-HAQ-HALAL’’ jest organem kontroli i uboju islamskiego, który stawia sobie za punkt honoru certyfikowanie wyłącznie tych produktów, które śledził i zabezpieczył wizualne. Logo ‘’AL-HAQ-HALAL’’ daje gwarancję ścisłej kontroli produkcji i zapewnia, że produkty te nie zawierają nielegalnych dodatków.

Permalink do tego artykułu: http://briansoft.home.pl/autoinstalator/wordpress/?page_id=1037&lang=pl

Przewaga nad Konkurencją

W ciągu dziesięciu lat firma „AL-HAQ-HALAL” zyskała przewagę konkurencyjną dzięki doświadczeniu. Została ona założona aby pośredniczyć między przedsiębiorcami na rynku międzynarodowym. Jej misją jest potwierdzenie Systemu Jakości Halal według wymagań prawa islamskiego poprzez ścisłą i stałą kontrolę na wszystkich etapach produkcji. ”AL-HAQ-HALAL” współpracuje z najnowocześniejszymi zakładami w Polsce, które zajmują się ubojem bydła i drobiu. Nasze dziesięcioletnie doświadczenie gwarantuje Państwu zadowolenie ze świadczonych przez nas usług. Produkcja mięsa jest monitorowana przez służby weterynaryjne i naszą kontrolę              

Czytaj więcej

Ubój i Kontrola Halal

Certyfikat Halal ”AL-HAQ-HALAL” potwierdza zgodność z wymaganiami dotyczącymi produkcji, pakowania i przechowywania produktów w kulturze muzułmańskiej, stanowiąc gwarancję, że produkty są wytwarzane zgodnie z normami prawa islamskiego. Halal w prawie muzułmańskim definiuje dozwolone rzeczy i czynności. Zgodnie z tymi wytycznymi produkty nie mogą zawierać alkoholu lub innych niedozwolonych składników, takich jak wieprzowina i krew zwierząt. Ponadto, certyfikowane produkty muszą być przechowywane z dala od produktów, które nie nadają się do konsumpcji przez Muzułmanów.

Czytaj więcej

Specyfikacja Wymagań

”AL-HAQ-HALAL” założył kartę zasad halal, której punkty spełniają podstawowe reguły religijne islamu, prawa polskiego oraz przepisów międzynarodowych. Karta „AL-HAQ-HALAL” jest tekstem zobowiązań do realizacji oraz procedurą kontroli produktów halal, aby muzułmanie mieli pewność, że konsumowane przez nich produkty są zgodne z zasadami religijnymi, które wyznają. Karta ta zachęca podmioty gospodarcze do realizacji polityki szacunku dla konsumentów muzułmańskich i dobrostanu zwierząt. >> Szczegółowa Specyfikacja Wymagań <<

Czytaj więcej

Meat Market 2017

Specjalistyczne Targi Spożywcze Food Market Court 2017  –Ptak Warsaw Expo- Meat Market to najważniejsze wydarzenie w branży handlu mięsem i produktami mięsnymi, w którym brali udział przedstawiciele producentów oraz największych sieci handlowych. Dzięki temu spotkaniu można dotrzeć do polskich i zagranicznych klientów. ”AL-HAQ-HALAL” uczestniczyła w nim z dużym sukcesem przedstawiając zainteresowanym firmom, na czym polega System Jakości Halal.         

Czytaj więcej